received_919355002403794_edit_3716507385

...No niin vihdoinkin voi tulla tänne kertomaan että ollaan saatu Milalle kaksi onnistunutta astutusta 6 & 7.2.2023! Mila otti kyl elämänsä viimeisen astutuksen koko rahan edestä (tai ainakin toivottavasti viimeinen, jos jää tyhjäksi niin sitten mietitään vielä). No minähän elin tämän koiran kanssa epätoivossa ja meidän eläinlääkäri eli Milan kans epätoivossa kun Milan proget ei lähteny millään nousemaan, oikeesti epäiltiin et Mila tekee taas jaetun kiiman et juoksut alkaa ja yhtäkkiä loppuu kun seinään ja proget ei nouse. Viime perjantaina 3.2 kun käytiin progeissa (tätä aiemmin oltiin käyty jo kaks kertaa) niin arvo oli naurettavan matala, mutta kuitenkin parempi mitä edellisellä käynnillä tiistaina et ell elätti toivoo et se saattaa tästä lähtee nousee et käyttekö vielä vai meetkö uroksen luo tuurilla. No Milan juoksujen jo tuntien mä en lähe tuurilla kokeilee vaan kysyin et millo kannattaa tulla uusiks progeen no ell tuumas et ma tai ti. Minä sit päätin et mennää ma aamuna koska töihin meno on vasta 12 ja tiistaina pitää olla töissä klo 6. No mehä mentiin ja olin itte jo sillä asenteella et ei oo minnekää kiire et monestiha sitä viel näissä verikokeissa rampataankaan, klikinalta sanottiin et soittaavat tulokset ku jonkun toisen koiran veret o loppusuoralla et sit pääsee vasta Milan näyte pyörii et menee noin 20 min ni ei tartte siellä ootella.

No minähä painelin kotia ja sängylle suoristin itteni et ku töihinkää ei oo viel kiire ni täs voi oikasta. Eipä oikasusta menny kun hetki ni puhelin soi ja sanottiin et teidän on lähettävä nyt jos meinaatte. Itte aattelin et piru ku o huono päivä ku hankala ehken näi lyhyellä varolla ilmotella töihin et lähtö tuli nyt, koittakaa pärjätä ja saada mulle sinne tuuraaja. Mutta olin tästä esimieheni kans keskustellu jo ennen Milan juoksuja ja Milan juoksujen alkamisen jälkeen et tätä en voi ennustaa et pyytäisin ennakkoon vapaata ja oltiin sovittu et tämä järjestetää. Onneksi on ymmärtäväinen esimies en voi muuta kun kiittää koska itsellänikin oli ajatus et ku arvot oli pe ni matalat ni se astutus menee korkeintaan tän viikon loppu puolelle. Mutta Mila on erikoinen, sen juoksut alkaa hitaasti mut sit ku ne pompsahtaa ni aikaa ei oo kovinkaa paljoo astuttaa. Melkein meinasin et oisin lähteny Milan kans vasta tiistaina et oisin käyny maanantain viel töissä mutta onneksi en tehny niin koska maanantaina Petteri oli paljon kiinnostuneempi Milasta mitä eilen, mutta hyppäsi kuitenkin viel vaikka olikin sen olonen et tää typy ei oo enää nii houkuttteleva. Maanantaina olivat nalkissa 27 min ja tiistaina 44min et saattaahan se olla et Milalla persaus oli hellänä, mut oli se kyl mullaki ku melkee 900 km tuli yhteensä oltua autossa 2 päivän aikana.

Toivotaan nyt et maanantain kuutamokeikka ja tiistain vinkka tuotti meille tuloksia ja Milan masussa alkaa kasvaa pikku Miloja ja Pettereitä <3 Mahdollsia pentuja odotellaan pääsiäisen tienoolla. Pitkäperjantaina tulisi 60 vrk ensimmäisestä astuksesta. Eletään taas jännän äärellä ja tämähän on tätä kuuluisaa malttamatonta odottelua.received_1650157735439519.jpgIMG_20230207_152000.jpgIMG_20230207_152002.jpgIMG_20230207_212334.jpg

Pahoittelen kuvien huonoa laatua, vaikea pitää koiraa paikollaan ja ottaa yhdellä kädellä kuvaa plus kökkö kamera.

Hensbes.jpg

Petterin EE MVA ei näy vielä jalostustietojärjestelmän sivuilla, mutta Petteri kävi sunnuntaina 22.1.2023 Articus koerteklub show:ssa ollen V1 saaden sertin joten valioitui myös Viroon, sillä mainoksessa on myös maininta EE MVA, se vaan vaatii enää vahvistuksen mutta niissä saattaa kestää ennen kun tulee näkyviin :)

Oli kyl kaikin puolin ihastuttava uros tämä Petteri, vaikka onkin käyttökoira niin osaa olla kotonaan rauhallinen ei käy ylikierroksilla ja oman arvonsa tunteva kaveri ja komia ku mikä. <3 Oli myös ihana tutustua Petterin omistajaan Leaan, erittäin mukava ihminen. :)


Loppuun vielä muistuttelen että jos olet kiinnostunut tästä pentueesta niin toivon että ottaessasi yhteyttä kertoisit itsestäsi ja siitä millaiseen kotiin pentu olisi tulossa, minä en vastaa sellaisiin kyselyihin "Näin pentue ilmoituksen olisin kiinnostunut pennusta" yms jos kyselijä ei yhtään panosta kysellessään pentua niin se ei minulle anna minkään sorttista kuvaa itsestään ja minä en halua vaivautua et joudun onkimalla kyselemään mahdolliselta kotiehdokkaalta sitä tätä ja tuota.

Minä haluan tietää millaiseen ympäristöön pentu on menossa ja minä haluan että pennun ottaja olisi myös minuun yhteydessä myös jatkossa edes muutaman kerran vuodessa niin hyvässä kun pahassa. Haluan tukea pennun ottajia mahdollisimman hyvin kaikkea en minäkään osaa, sen verran aloittelija itsekkin tässä kasvatuksessa olen, mutta juuri tämän takia minä olen edelleen yhteyksissä omieni koirien kasvattajiin, minä kysyn heiltä jos minulle tulee tenkkapoo. Mielummin kysyä niitä "tyhmiäkin" kysymyksiä kun jäädä murehtimaan. :)

Suosittelen ensisijaisesti ottamaan yhteyttä sähköpostilla [email protected] koska käyn vuorotyössä enkä voi vastata puhelimeen 24/7, mutta mikäli soitat enkä vastaa niin laita tekstiviesti tai whatsup viesti perään niin tiedän millä asialla on soitettu ja soitan takaisin, niin paljon puhelinmyyjät pommittaa et en soittele perään ilman et on tieto millä asialla on soitettu. Pentua en voi luvata kenellekään ennen kun pennut ovat syntyneet, sekä olen nähnyt mahdollisen pennun uuden omistajan! 

Toiveena on, että pennut tulisivat tulevaisuudessa käymään edes muutamassa näyttelyssä plus muu harrastaminen on plussaa, pelkäksi sohvan koristeeksi/egon jatkeeksi nämä ei lähde. Myös aiempi koirakokemus olisi suotavaa. Tulevalla omistajalla tulee olla auktoriteettia kouluttaa koiraa ja asettaa sille rajat, pelkkä rakkaus ei riitä vaikka sekin erittäin tärkeää on, mutta tarvitsevat myös niitä rajoja että pennusta kasvaisi "kunnon" kansalainen eikä kaikkien päälle käyvä räyhä roope jolla ei ole ollut mitään rajoja.