Dodiin, tänä kesänä Mila on noiden juoksujensa kanssa hieman helpompi että teki kerralla kunnolliset, ku viime kesänä se oli vaan yhtä säätämistä ja meinas jo vähä epätoivo sillon iskeä et onko sen kierto jotenkin viallinen.

To 24.6 käytiin progeissa ekan kerran ja ne oli kyl viel sillon naurettavan matalat et meinas aiheuttaa lievää stressitilaa mutta pystyin huokasemaan kun käytiin ystäväni Karon luona jolla on uros saksanpaimen ni vähä haistatuttamassa niitä juoksuja et onko aidot vai feikkaako. Onni merkkasi Milan heti joten pystyinki sit hyvillä mielin jäädä odottelee seuraavan viikon tiistaita et mennään progeihin uudestaan. No tiistaina tosiaan tulos oli jo huomattavasti parempi ja sanovatki sieltä et uroksen luokse perjantaina ja jos mahollista ni myös lauantaina ni luulis et tärppää, ettei enää kannata sinne progeihin tulla. 

No perjantaina me lähettiin Milan kans 6.15 Kajaanista koska oli luvattu sika lämmintä keliä ni parempi mennä aamulla et olis edes vähän viileämpää. Perillä oltiinki puol 8 jälkeen. Otin Milan ensin hihnan kans pihalle mut siitä ny ei meinannu mitään tulla ni koettiin et päästetään sehi irti Chevyn kans et saavat tanssahdella ja seurustella paremmin. IMG_20210702_074028.jpg

(Mila on kyllä pitkäkarvainen mutta tällä hetkellä kyllä totaalisen kalju sellainen) 

Ja kyllähän se Chevyä tosiaan juoksutti. Anto nousta vähä väliä selkään häntä ojossa mut just ku toinen on pääsemässä itse asiaan ni Milapa oliki v-mäinen ja veti joko persauksensa kenttään tai hännän väliin. Kunnon kiusanhenki toinen kovissa haluissa ja tämä vaan leikitteli sen kustannuksella. xD

Piti välillä viheltää jo peli poikki ja Ritva laitto Chevyn vähäksi aikaa viilentymään ja tasailemaan hengitystä ettei ihan täys uupelo tule ja homma jäis hoitamatta.

No pienen breikin jälkeen Chevy pääs takasi kosiskelemaan Milaa. Vielä hetken se sitä juoksutti siinä ja kävi tarpeillaan vaikka kävi kyllä kotona ennen lähtöäkin mut ilmeisesti suoli ei ollu tarpeeks tyhjä, mut melekolailla heti sen jälkeen Mila päästi Chevyn loppuun asti ja parivaljakko oliki sit nalkissa 15 min. IMG_20210702_084858.jpgIMG_20210702_090104.jpg

Irti ku pääsivät toisistaan ni Mila suorilta siitä autoon ja me kävästiin Ritvan kans laittamassa astutussopimukset kuntoon, rupateltiin niitä näitä ja sovittiin et tullaan huomenna samoihin aikoihin uusiks ku lauantaille oli luvattu vielä kuumempaa keliä mitä oli ja vaikka lähettiinki aamusta ni perhana silti tuli kuuma.

Kotia ku päästiin ni voi jestas mikä vinkuminen ja kitinä Milalla päällä, ilmeisesti ois halunnu jäädä sinne miehelään pidemmäksiki aikaa.

Tuomo teki lähtöö jonneki mökkireissulle jollaki poikaporukalla ja itelläki oli viel illaks meno työporukan kans syömään ja Kouta risteilylle. Pojat vein mun äiteelle hoitoon pikkusen ennen neljää ja puol viideltä oltiinki sit jo kaupungilla. Siinähä se ilta hurahti hyvän ruuan ja juoman äärellä ja ennen puolta yötä olinki jo kotona ja suoraan nukkuu et aamulla taas jaksaa.

IMG_20210703_075000.jpgIMG_20210703_075003.jpg

Tänään lähettiinki Milan kans pikkusen ennen puol seiskaa ajelee Lapinlahdelle ja siellä oltiin joskus 7.45. Mila taas vapaaksi autosta ja samantien oli kyl Chevylle häntä ojossa et tääl ois mut et ihan vielä saa vaan vähä laitan sut hippasille ensteks. Tosin tämä hippa leikki ei kestäny kun 15 min ja pam koirat olivatki jo nalkissa. Chevy oli meleko pitkään Milan selän päällä ja puristi tosi voimakkaasti tassuilla et neiti ei pääse karkaamaan minnekää, siinä oli Ritvalla työmaa ku oli vähä takapäästä pitelemässä et Mila ei rupee riuhtoo ku ite olin taas Milan etupäässä. IMG_20210703_075329.jpgIMG_20210703_080151.jpgIMG_20210703_080839_edit_538174469525171

20 min olivat tänään nalkissa ja irti ku pääsivät ni taas Mila suorinta tietä autoon ettei vaan pissalle pääse et ei hommat menny hukkaan.IMG_20210703_084809.jpg

Chevy ois vissii halunnu lähtee meidän matkaan. Sitä piti vähän salakuvata ku aina kun otin kameran esiin ni se käänty poispäin ja Ritvaki mulle sano et se vihaa kameroita. Tuli huomattua. Mut komee ukko on kyllä ja tosi mukava luonteinen. Toivotaan että nämä kahden päivän pika treffit tuottaa tulosta ja pentuja tulis sit viikolla 35 vaikka mun tilaus oli viikolle 37 mut aina ei mee niin ku on suunnitellu nämä hommat. Tiineysultran varaan joko 30.7 tai 2.8, riippuen siitä miten ajan saa, siihen astihan tämä on piinallista jännittämistä.

Milalle otan herpesrokotteen joko ens pe 9.7 tai sit viikonlopun jälkeen ma 12.7 riippuen miten saan ajan mut kuitenkin 7-10 vuorokautta ekan astutuksen jälkeen ja sit jos on tiineenä niin toinen otetaan noin viikkoo ennen synnytystä. Pelataan varman päälle kun olen lukenu kauhutarinoita et koko pentue on kuollut herpesvirukseen ja kerta siitä voi suojautua rokotuksella ni ehottomasti.

IMG_20210703_105312.jpg

Nyt tämä "kalju" heilastelija pötköttelee ihan kaikessa rauhassa tässä tietokonepöydän alla mun jaloissa. On vissiin tyytyväinen ku ei tartte piippailla ja kitistä. On kirjaimellisesti saanut xD Jospa neiti alkaisi masua kasvattamaan, tän kuvan kuvakulma o kyl hämäävä sillä se näyttää et olis tiine xD

Hensbes.jpg

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI23445/15&ReknoE=FI31933/17

Mikäli kyselet pentua niin edelleen käyn vuorotyössä eli en pysty vastaamaan jatkuvasti puhelimeen! Jos soitat enkä vastaa ni laita viestiä perään ni soitan takaisin. Paras tapa kuitenkin on ottaa yhteyttä sähköpostilla.

Ottaessasi yhteyttä sähköpostitse kerro ainakin seuraavat asiat

  • koko nimi ja asuinpaikkakuntasi
  • aikaisempi koira kokemuksesi
  • millaista pentua etsit, uros/narttu
  • mitä aikoisit alkaa harrastaa koiran kanssa
  • kuuluuko perheeseesi muita
  • aikoisitko käyttää pennun luustokuvissa kun se on kasvanut (lonkat,kyynäreet, selkä)

Mitä kattavamman tietopaketin annat itsestäsi niin sen parempi!